Tura Santana overleden

De 72-jarige actrice stierf aan de gevolgen van hartfalen.

Jimmy Mcdonough

Santana verwierf in de jaren zestig de status van cultactrice. In ‘Faster, Pussycat! Kill! Kill!’ Uit 1965 speelt de Amerikaanse actrice met Japanse roots de moordlustige stripteaseuse Varla. Als leidster van een trio seksueel gefrustreerde danseressen vermoordt ze met haar blote handen een jongeman. De film van regisseur Russ Meyer geldt als één van diens meest controversiële werken, en leverde Santana tevens haar meest besproken rol op.

Journalist Jimmy Mcdonough schreef een biografie van regisseur Russ Meyer, waarin hij het ook over Santana heeft. Daaruit blijkt dat ze door haar Aziatische trekken een moeilijke jeugd kende. Zo zou ze op 9-jarige leeftijd het slachtoffer van een gang-rape zijn geweest. De daders werden nooit vervolgd. Maar Santana verklaarde dat ze 15 jaar (en verschillende cursussen aikido en karate) later wraak heeft genomen op de vijf verkrachters.

Momenteel werkten Santana en haar producer Siouxzan Perry aan een documentaire over het leven van de actrice. Santana zal de première van ‘Tura!’ niet meer mogen meemaken.

Bekijk hier de teaser:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content