Tron Legacy-regisseur kandidaat voor regiestoel van Twilight Zone

Joseph Kosinski, regisseur van de Disney-sf-film Tron Legacy uit 2010, zit binnenkort mogelijks in de regiestoel voor een filmadaptie van de populaire televisieserie The Twilight Zone.

Kosinski wordt getipt als grootste kandidaat voor het verfilmen van de reeks, die voor het eerst in de jaren zestig te zien was op de Amerikaanse televisie. De serie bestond uit op zichzelfstaande verhalen in het sciencefiction of fantasygenre en waren vaak voorzien van een verrassend of beangstigend einde. Het kende een enorm succes en leverde genoeg stof voor allerhande spin-offs.

Nadat bekend raakte dat niemand minder dan steracteur Leonardo DiCaprio de film zal producen werd nog gezocht naar een regisseur. Kosinski kende zijn grootste succes met Tron Legacy, waarmee hij een Oscarnominatie in de wacht sleepte. Vooral zijn visuele effecten werden fel geprezen, een element dat bij het verfilmen van The Twilight Zone goed van pas kan komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kosinski’s laatste wapenfeit was het Tom Cruise-vehikel Oblivion, dat ondanks matige kritieken goed scoorde aan de kassa’s. Eerder werd de man al gelinkt aan sf-remakes als Logan’s Run en Black Hole. (QSS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content