‘Toy Story 3’ aast op Oscar voor Beste Film

Dat ‘Toy Story 3’ de Oscar voor Beste Animatiefilm zal winnen, staat al zo goed als buiten kijf. Al zijn Disney en Pixar er van overtuigd dat ze óók de veel prestigieuzere Oscar voor Beste Film kunnen binnenrijven.

‘Toy Story 3’ is dé grote kanshebber op de Oscar voor Beste Animatiefilm, maar Disney en Pixar willen meer. Ze azen ook op de veel prestigieuzere Oscar voor Beste Film.

Beide productiemaatschappijen voeren al een maand talrijke promotionele campagnes om genomineerd te kunnen worden in de categorie Beste Film. Hun ‘pitch’: ‘Toy Story 3 is de best besproken film van 2010 én de meest succesvolle animatiefilm ooit.’

Op de grote filmaffiches die Disney en Pixar speciaal voor deze campagnes gemaakt hebben, worden Buzz Lightyear, Woody en co. afgebeeld als hoofdpersonages uit eerdere Oscarwinnende films als ‘Titanic’, ‘Shakespeare In Love’ en ‘The Lord Of The Rings: The Return of the King’.

Als ‘Toy Story 3’ een nominatie voor Beste Film in de wacht kan slepen is het – na ‘Beauty and the Beast’ en ‘Up’ – de derde teken- of animatiefilm in de geschiedenis die kans maakt op de felbegeerde Oscar voor Beste Film.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content