‘Tot altijd’ van Nic Balthazar valt in Valladolid in de prijzen

“Tot altijd” van Nic Balthazar, “Het vijfde seizoen” van Peter Brosens en Jessica Woodworth en de korte film “Dood van een schaduw” van Tom Van Avermaet zijn bekroond op het internationaal filmfestival van het Spaanse Valladolid.

“Tot altijd” van Nic Balthazar, “Het vijfde seizoen” van Peter Brosens en Jessica Woodworth en de korte film “Dood van een schaduw” van Tom Van Avermaet zijn bekroond op het internationaal filmfestival van het Spaanse Valladolid. Matthias Schoenaerts won de prijs voor beste acteur voor zijn rol in “De rouille et d’os” van Jacques Audiard.

Op de 57ste editie van de Seminci Valladolid ging “Het vijfde seizoen” in de internationale competitie aan de haal met de prijs van de internationale jury, de Fipresci internationale persprijs en de prijs van de jongerenjury. “Het vijfde seizoen” is de derde speelfilm van het duo Brosens-Woodworth, na “Khadak” en “Altiplano”, en komt op 23 januari 2013 uit in de Belgische bioscopen.

Vervolgens won “Tot altijd”, de film van Nic Balthazar die in de Meeting Point-competitie werd vertoond, zowel de prijs voor beste film als de publieksprijs. Tom Van Avermaets “Dood van een schaduw” kreeg dan weer de Seminci Valladolid/European Film Award, waardoor de korte film ook als eerste genomineerd is voor de European Film Award voor beste korte film in 2013. Ten slotte werd Matthias Schoenaerts uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in “De rouille et d’os”.

Vorig jaar werd “Hasta la vista” van Geoffrey Enthoven in Valladolid uitgeroepen tot de beste speelfilm van de internationale competitie, de zogenaamde “Golden Spike Award”. Die prijs gaat dit jaar naar de Marokkaans-Frans-Belgische coproductie “Les chevaux de Dieu” van Nabil Ayouch. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content