Toptrailer: Hobo with a shotgun

Na ‘Machete’ krijgt een andere fake ‘Grindhouse’-trailer een verfilming. De briljante trailer zwerft al een tijdje rond op het wereldwijde web.

Gevonden op YouTube: de bloederigste en tegelijkertijd meest hilarische trailer sinds lange tijd. ‘Hobo with a shotgun’ vertelt het verhaal van, tja, een zwerver met een jachtgeweer. Het voornemen van Tarantino en Rodriguez om het verloren genre van de exploitation cinema weer aan te zwengelen eindelijk z’n vruchten heeft afgeworpen. Na Rodriguez’ ‘Machete’ is dit immers de tweede langspeelfilm die aanvankelijk een bestaan als fake trailer kende in ‘Grindhouse.’

Wat we te zien krijgen is een op en top politiek incorrecte cocktail van liters bloed, uiteenspattende lichamen, allround gratuit geweld en een hoogst inventieve onthoofding. Rutger Hauer is de verlepte, met een shotgun zwaaiende dakloze die een apocalyptisch wereldje met zijn wrok laat kennismaken. ’s Mans indrukwekkende rede in het begin wordt geaccentueerd door een synthesizerdeuntje dat zó op de soundtrack van een willekeurige kannibalenfilm uit de jaren ’70 had kunnen staan. Kortom: exploitation is back. Wij twijfelen wél of debuterend regisseur Jason Eisener zijn trailer kan overtreffen.

Bummer: de prent zou pas in de lente van 2011 af zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Laurens Bouckaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content