Topjaar voor Vlaamse film

De cast van Safety First © Belga

De Vlaamse films waren in 2015 samen goed voor zo’n twee miljoen bioscoopbezoekers. Daarmee heeft de Vlaamse filmindustrie een topjaar achter de rug.

De film van Safety First doet het momenteel zelfs beter dan Star Wars in Vlaanderen, schrijft de Gazet van Antwerpen.

Het voorbije jaar kwamen er liefst vijftien Vlaamse films uit. Dat is een absoluut record. De grootste kaskrakers zijn Safety First en Jubilee General, de tweede film van FC De Kampioenen. “Safety First haalde het voorbije weekend in de cinema 100.000 kijkers. Dat is meer dan de nieuwe Star Wars-film in Vlaanderen”, zegt woordvoerster Isabelle Couvreur van Kinepolis Film Distribution, dat de meeste Vlaamse films verdeelt.

Safety First haalde in twee weken tijd bijna 300.000 kijkers. Zeven van de vijftien Vlaamse films klokten dit jaar af op meer dan 100.000 kijkers.

Volgens Christian De Schutter van het Vlaams Audiovisueel Fonds hadden de bezoekcijfers voor dit jaar zelfs nog veel beter kunnen zijn. “Er zijn zeer weinig films in het voorjaar uitgekomen en er waren zeer veel releases in het najaar. Daardoor hebben die allicht kijkers van elkaar afgesnoept. Voorts was het door de terreurdreiging midden november ook erg rustig in de bioscopen.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content