Tom Hanks geeft eerste twee Oscars weg

‘Alice in Wonderland’ en ‘Inception’ waren de eerste laureaten van de 83ste Academy Awards.

Tom Hanks had de eer om de eerste Oscars van de 83ste Academy Awards uit te reiken. ‘Alice in Wonderland’ kreeg de prijs voor de beste Art Direction en deelde daarmee een eerste (kleine) tik uit aan ‘The King’s Speech’. Regisseur Tim Burton maait op die manier ook het gras voor de voeten van zijn levengezellin Helena Bonham Carter weg, die een rol speelt in ‘The King’s Speech’. Hoewel: Bonham Carter speelde ook mee in ‘Alice in Wonderland’, dus ze verkeerde zowieso in een win-winsituatie.

In de categorie Best Cinematography viel ‘Inception’ in de prijzen. Van het begin van de ceremonie onthouden we vooral de ingenieuze montagesequentie waarin we presentatoren Hathaway en Franco een trip langs de belangrijkste genomineerde films zien maken. Hathaway trakteert haar collega in het decor van ‘The Fighter’ op een stevige linkse, om wat later als klap op de vuurpijl haar (weinig indrukwekkende) balletkunsten als ‘The Brown Duck’ te demonstreren.

Ook de wel zeer ingestudeerde presentatieperformance van het duo Franco-Hathaway valt op. Gelukkig voor Franco (in tegenstelling tot Hathaway genomineerd voor een Oscar) ligt de uitslag al vast.

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content