Titel Woody Allens volgende film luidt ‘Blue Jasmine’

© Reuters

De naam van het nieuwste filmproject van Woody Allen dat dit jaar in de zalen te zien zal zijn, is bekend.

De naam van het nieuwste filmproject van Woody Allen dat dit jaar in de zalen te zien zal zijn, is bekend. De film, met in de hoofdrol Cate Blanchett, zal ‘Blue Jasmine’ heten en zal de 46ste film zijn van de hand van Woody Allen.

Het script, dat zoals gewoonlijk werd geschreven door de 77-jarige meester zelf, verhaalt over de laatste fasen van een crisis en het leven van een stijlvolle huisvrouw uit New York die vlucht naar San Francisco wanneer haar leven dreigt in te storten.

Andere bekende namen die worden genoemd als castleden zijn: Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg en Sally Hawkins.

Dit project is Allens eerste film in de VS sinds ‘Whatever Works’ uit 2009. De vorige films van de Amerikaanse cineast speelden zich af in Londen (‘You Will Meet a Tall Dark Stranger’), Parijs (‘Midnight in Paris’) en Rome (‘To Rome with Love’).

Sony Pictures Classics heeft bevestigd dat ze de volledige rechten van de film in handen hebben en zal de film dus uitbrengen. Dit is al de zesde film die de zijtak voor Independent films van Sony Pictures Entertainment zal distribueren. De producers van de film zijn Letty Aronson, Stephen Tenenbaum en Edward Walson.

‘Midnight in Paris’ (2011) werd genomineerd voor een Oscar en bracht goed op. Allens vorige filmproject, ‘To Rome with Love’ werd echter gemengd onthaald en zelfs neergesabeld door enkele filmcritici. Misschien begint het sneltempo waaraan Woody Allen films produceert hem parten te spelen. Met ‘Blue Jasmine’ heeft hij in alle geval een topcast bijeengesprokkeld en speelt hij een thuismatch in zijn geliefde New York.

Over de periode waarin de film zich zal afspelen zijn nog geen officiële uitspraken gedaan, maar het modehuis Chanel heeft bevestigd dat Karl Lagerfeld een iconisch tweed mantelpakje en een zijden blouse heeft uitgeleend voor de film. Het wordt uitkijken naar meer nieuws over het project en de officiële releasedatum. (LP)

Trailer van Allens vorige film ‘To Rome with Love’:

http://www.youtube.com/watch?v=dZcip9HY1Pw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content