Tinker Tailor Soldier Spy opent 38e Filmfestival Gent

Tinker Tailor Soldier Spy, een boekverfilming van de Zweedse regisseur Tomas Alfredson, geeft op dindsdag 11 oktober de aftrap voor de 38ste editie van het Filmfestival Gent.

Alfredsons spionagefilm maakte veel indruk op de 68ste editie van het internationaal filmfestival in Venetië, begin september. De Zweedse cineast liet dan ook niets aan het toeval over. Gary Oldman, John Hurt en Colin Firth zijn de grote eyecatchers van de film, maar ook de acteerprestaties van Tom Hardy, Mark Strong, Ciarán Hinds en Toby Jones zijn de regisseur niet ontgaan. Tinker Tailor Soldier Spy is voor Alfredson de eerste Engelstalige adaptie sinds zijn succesvolle vampierenfilm Let the Right One In in 2008.

De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog. George Smiley (Oldman), een spionage-expert op pensioen wordt opgeroepen om een sovjetspion op te sporen die geïnfiltreerd is tot in de hoogste rangen van de Britse veiligheidsdienst. Het gelijknamige boek van Carré maakt deel uit van een spionagetrilogie uit 1974.

De bestseller Tinker Tailor Soldier Spy van gelauwerd auteur John le Carré werd in 1979 al eens verfilmd door John Irvin, in de vorm van een mini-serie op de televisie. John le Carré wordt niet zomaar dé grootmeester van de moderne spionageroman genoemd. In de jaren 50 en 60 werkte de auteur bij de Britse veiligheidsdiensten, tot hij besloot om zich volledig op het schrijven toe te leggen. Heel wat van zijn boeken werden verfilmd. De laatste was in 2005: The Constant Gardener Met Ralph Fiennes en Rachel Weisz in de hoofdrollen.

Voor het Filmfestival Gent is Tinker Tailor Soldier Spy de geschikte opener van het festival. De 38ste editie staat dan ook volledig in het teken van Scandinavië en suspense. Het volledige programma zal op 28 september bekend worden gemaakt.

Het Filmfestival Gent loopt van 11 tot 22 oktober. Meer info via deze link. (JH)

Bekijk hier de trailer van Tinker Tailor Soldier Spy.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content