Tim Burton zal Christoph Waltz regisseren in biopic ‘Big Eyes’

De Amerikaanse tekenaar, filmregisseur en professionele weirdo Tim Burton heeft zijn volgende project aangekondigd. Hij zal de langverwachte biopic over voormalig kunstenaarskoppel Walter en Margaret Keane regisseren. Amy Adams en Christoph Waltz zullen de vete tussen de twee neerzetten.

Oorspronkelijk hadden scenarioschrijvers Scott Alexander en Larry Karaszewski zich opgegeven om ‘Big Eyes’ te regisseren. Wanneer Tim Burton echter de touwtjes in handjes kreeg, besloot hij Ryan Reynolds en Reese Witherspoon, die oorspronkelijk gecast waren voor de film, te vervangen door Oscarwinnaar Christoph Waltz en Amy Adams, die te zien was in ‘The Master’. Burton werkte eerder al samen met Alexander en Karaszewski. Zij schreven ook het script voor ‘Ed Wood’, de biopic over de ‘slechtste regisseur aller tijden’. De film uit 1994 won twee Oscars.

Met de lotgevallen van Walter en Margaret Keane heeft Burton een sterk script te pakken. Het was vooral Walter die in de jaren vijftig en zestig faam verwierf met schilderijen van kindjes met extreem grote kijkers. Hoewel de werken dikwijls als kitsch bestempeld werden, waren ze erg gekend. De schilderijen werden pas echt populair toen Margaret na het beëindigen van hun ongezonde huwelijk een schokkende onthulling deed. Het was al die jaren zij geweest die de schilderijen maakte, terwijl haar man met de eer ging lopen. Met een proces en een ‘paint off’ in de rechtszaal bewees Margaret dat zij het brein was achter de droeve kindergezichtjes.

Er wordt al jaren gewerkt aan de verfilming van het leven van het excentrieke kunstenaarskoppel, maar nu komt er eindelijk schot in de zaak. De productie zou deze zomer van start gaan. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content