‘The Wolf Of Wall Street’ vestigt nieuw ‘F-word’-record

‘The Wolf Of Wall Street’ heeft een eerste record beet: dat van het aantal keren dat het woord ‘Fuck’ valt in een langspeelfilm. De nieuwe film van Martin Scorsese doet het maar liefst 506 keer.

Er is al wat inkt gevloeid over de flamboyante levensstijl en het roekeloze gedrag van beursmakelaar en hoofdpersonage Jordan Belfort in de nieuwe film ‘The Wolf Of Wall Street’ van Martin Scorsese. Van zijn buitensporige geldverkwisting (de zogenaamde ‘fun coupons’) en de lijntjes cocaïne die de de revue passeren tot de orgiën op het vliegtuig. Geen wonder dat ook het taalgebruik excessen vertoont.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Volgens Wikipedia viel het woord ‘fuck’ maar liefst 506 keer in het drie uur durende financieel drama. Goed voor een nieuw record in een langspeelfilm. Dat meldt Variety. Hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio en zijn collega’s doen het 71 keer meer dan de 435 ‘fucks’ uit ‘Summer Of Sam’ van Spike Lee (1999), het vorige record.

The Wolf of Wall Street is overigens niet de enige film van Scorsese met een hoog fuck-gehalte. Ook ‘Casino’ en ‘Goodfellas’, respectievelijk 422 en 300 noteringen, duiken op in de ‘The F-word top 20’ van de internetencyclopedie. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content