‘The Social Network’-duo De Luca & Brunetti in ‘Fifty Shades of Grey’

Universal Pictures en Focus Features hebben producenten Michael De Luca en Dana Brunetti gestrikt om mee te werken aan de verfilming van de veelbesproken ‘erotische’ trilogie ‘Fifty Shades of Grey’.

Op het internet wordt er al een hele tijd druk gespeculeerd over de filmadaptatie van E.L. James’ spraakmakende ‘mommy porn’ triologie.


‘Fifty Shades of Grey’ begon als een fictiereeks voor ‘Twilight’-fans op het internet, maar groeide in een mum van tijd uit tot een beruchte bestseller. De onstuimige relatie tussen de naïeve literatuurstudente Anastasia Steele en de jonge zakenman Christian Grey deed in de VS al menig vrouwenhart op hol slaan en lijkt nu ook Europa met succes te overrompelen.

Spontane sollicitaties

Ondanks de oppervlakkige verhaallijn, staan filmmakers te springen om deze sensationele romanreeks op het grote scherm te brengen. Eerst was er de bikkelharde filmrechtenstrijd tussen Warner Bross, Sony, Paramount en Universal Pictures, nu zijn er de spontane sollicitaties van een hele rits acteurs zoals Ian Somerhalder en Ashley Benson.


Verder gonst het van geruchten dat Angelina Jolie de film zou regisseren en ook ‘American Psycho’ – auteur Bret Easton Ellis heeft al via twitter zijn medewerking aangeboden.

De Luca en BrunettiMichael De Luca en Dana Brunetti werkten eerder samen aan de productie van David Finchers ‘The Social Network’. In 2011 producete De Luca nog het Baseballdrama ‘Moneyball’.


De producenten zijn alvast erg enthousiast over het nieuw project: ‘Dana en ik zijn heel dankbaar en vereerd dat we deel uit mogen maken van dit team,’ zegt De Luca. ‘We zijn opgewonden dat we met Erika kunnen samenwerken om haar visie over dit uitzonderlijk en provocatief liefdesverhaal te vertalen naar het grote scherm.’ (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content