‘The Miseducation of Cameron Post’ gelauwerd op Sundance filmfestival

© The Miseducation of Cameron Post

Op het festival voor onafhankelijke films heft ‘The Miseducation of Cameron Post’ de grootste prijs binnengehaald. De film verhaalt over het omstreden Amerikaans educatieprogramma uit de jaren 90 dat homoseksuelen moest ‘bekeren’.

De jury in Utah koos als winnaar van haar Grand Prize voor ‘The Miseducation of Cameron Post’. In de film wordt een tienermeisje, gespeeld door de jonge ster Chloë Grace Moretz, gedwongen om conversietherapie te ondergaan nadat ze betrapt wordt met een meisje.

De actrice wees de overwinning in haar aanvaardingsspeech toe aan iedereen die de therapie daadwerkelijk moest ondergaan en overleefd heeft. ‘We wilden deze film maken om te benadrukken dat seksuele conversietherapieën vandaag nog maar in negen van de vijftig staten van dit land verboden zijn’, vervolgde Moretz.

Andere winnaars

Bij de documentaires ging de film ‘Kailash’ met de hoofdvogel lopen. Daarin wordt het verhaal verteld van een man die kindslavernij de wereld uit wil helpen. De Best Achievement Award ging naar Alexandria Bombach en haar ‘On her Shoulders’, een portret van een jonge Yezidi die de seksslavernij overleefde.

Verder werden ook de Turkse film ‘Butterflies’ (Buitenlandse fictie) en ‘Of Fathers and Sons’ (Buitenlandse documentaire) in de bloemetjes gezet door de jury. Het publiek koos dan weer voor ‘Last’ van Andrew Heckler in de fictiecategorie en voor ‘The Sentence’ onder de documentaires.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content