The Loft trok al meer dan 80.000 bioscoopbezoekers

© GF

Ruim 80.000 mensen zakten de afgelopen weken naar de Belgische bioscopen af om The Loft, de Amerikaanse remake van de succesvolle thriller van Erik Van Looy en Bart De Pauw, te bekijken.

Dat laat productiehuis Woestijnvis in een persbericht weten. De film komt op 23 januari eindelijk uit in de Amerikaanse zalen, nadat de release al verschillende keren werd uitgesteld.

Sinds de Belgische première op 14 oktober zagen reeds meer dan 80.000 Belgen de film. “De weg naar de 100.000 toeschouwers is een zeer mooie prestatie voor een film die heel Vlaanderen al eens eerder heeft gezien”, klinkt het. Ook in de Amerikaanse versie weet het verhaal de kijkers opnieuw te boeien. “Heel wat bioscoopgangers zijn ook gewoon trots op het feit dat een verhaal dat op een Vlaamse zolderkamer is ontstaan, binnenkort ook in de Amerikaanse zalen is te zien.”

Regisseur Erik Van Looy reageert tevreden: “Als je een Engelstalige remake draait van je eigen film, doe je dat met het oog op een brede internationale carrière. Maar het is bijzonder fijn om te merken dat de film ook in eigen land weer z’n weg naar het grote publiek vindt”, zegt hij. Distributeur Open Road Films verdeelt de film in de VS op 23 januari 2015 op meer dan 2000 schermen.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content