‘The Loft’ augustus 2014 eindelijk in de Amerikaanse bioscoop

Met een paar jaar vertraging haalt de Amerikaanse remake van ‘Loft’ van Erik Van Looy, met Matthias Schoenaerts in een hoofdrol, nu toch de bioscooop. In augustus 2014 is de prent te zien op 2000 schermen.

Filmstudio Universal verdeelt de Amerikaanse remake van ‘Loft’, de meest succesvolle Vlaamse film ooit. De film komt op 29 augustus 2014 uit in de Verenigde Staten. Dat meldt Kinepolis Film Distribution, dat de verdeling in België op zich neemt, in een persbericht.

“Loft” van Bart De Pauw en Erik Van Looy verpulverde in 2008 alle Vlaamse records. De film vertelt het verhaal van vijf getrouwde mannen die in het geheim een loft delen waar ze hun minnaressen ontvangen. Op een ochtend wordt daar een lijk van een jonge vrouw aangetroffen.”

Van Looy dolblij

Bij de Amerikaanse remake mocht Erik Van Looy weer op de regisseursstoel plaatsnemen. Acteur Matthias Schoenaerts speelt in de Amerikaanse versie de rol van Filip, zoals in de Vlaamse versie. De andere hoofdrollen zijn voor Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller en Eric Stonestreet.

“Ik ben dolblij dat ‘The Loft’ door deze machtige filmstudio wordt omarmd en dat de film bovendien in hun historische lijst met ‘summer movies’ wordt opgenomen”, reageert Van Looy. Universal zal de film wereldwijd verdelen.

Twee jaar te laat

De Belgische releasedatum zal in de buurt van de Amerikaanse datum liggen, aldus Kinepolis Film Distribution.

De film werd opgenomen in New Orleans en België en werd initieel in 2012 in de zalen verwacht. Eind 2010 was er al een Nederlandse remake van “Loft” uitgebracht. Van Looy regisseerde daarvan een aantal scènes, nadat de Nederlandse regisseur Antoinette Beumer haar kaak en armen had gebroken bij een ongeval op de filmset. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content