The Last Airbender en Twilight favorieten voor Razzies

‘The last Airbender’ en ‘The Twilight Saga: Eclipse’ zijn elk genomineerd voor negen ‘Golden Raspberries’. Een echte eer is dat niet: de Golden Raspberry Awards bekronen elk jaar de grootste miskleunen van de filmindustrie.

In de categorie slechtste film worden de twee kleppers vergezeld door ‘Sex and the city 2’, ‘The bounty hunter’ en ‘Vampires suck’. De Razzies spuwen alles wat naar vampiers smaakt resoluut uit. Zo dingen de drie ‘Twilight’-tenoren (Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner) allemaal mee naar de titel van slechtste acteur of actrice. Bij wijze van genadeslag maakte de hele ‘Twilight’-ploeg ook nog kans op de prijs voor de slechtste cast. De bloedzuigers moeten dus hun wonden likken, nadat ze op de People’s Choice Awards nog vier prijzen in de wacht sleepten.

Ook M. Night Shyamalan kon met ‘The last Airbender’ niet in positieve zin overtuigen. Zijn film bouwt voort op de succesvolle animatiereeks ‘Avatar: The Last Airbender’, over een jongen die de vier elementen naar believen kan bedienen. Volgens de organisatoren misvormde Shyamalan de reeks tot ‘a jumbled, jump-cut mess of a movie that fans of the TV show hated even more than critics did’. Het hoofd van laatste luchtbuiger ligt op het schavot in onder anderen de categorieën slechtste regisseur, slechtste remake en de gloednieuwe prijs voor ‘het meest afzichtelijke mis(ge)bruik van 3-D’.

Wie er met het schaamrood op de wangen een gouden framboos op zijn schouw mag zetten, weten we pas op 26 februari. De Razzies worden traditiegetrouw een dag voor de Oscars uitgereikt. In het verleden verkoos een groot deel van de laureaten om voor de ceremonie zijn kat te sturen. Afwachten wie net als Catwoman Halle Berry het lef heeft om de trofee in de lucht te steken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content