The King’s Speech mogelijk gecensureerd

The Weinstein Company overweegt om de Oscarfavoriet te herwerken zodat de film een kindvriendelijker rating krijgt.

‘The King’s Speech’ is met twaalf nominaties torenhoog favoriet voor de Oscars. Met al die aandacht doet zo een Oscarfavoriet het natuurlijk erg goed aan de kassa.

Klein probleempje, ‘The King’s Speech’ is in Amerika R-Rated, wat wil zeggen dat kinderen onder de zeventien begeleid moeten worden door een ouder of volwassene. De stotterende koning George VI durft als therapie wel eens enkele lelijke woorden te gebruiken en dat is niet naar de zin van de MPAA, de Amerikaanse commissie die beslist over de rating van een film.

Harvey Weinstein, hoofd van The Weinstein Company stelt nu voor om de film lichtjes te herwerken en er de bewuste scènes uit weg te laten. Volgens hem een ‘unieke manier’ om de film ook toegankelijk te maken voor het jonge cinemapubliek. Nobel initiatief, al was ‘We censureren de film zodat die het nog beter kan doen aan de boxoffice.’ net een iets eerlijker statement geweest van de filmbaas.

Het kan verkeren, in december 2010 was Harvey Weinstein nog de man die persoonlijk (en met succes) tegen de MPAA inging om de rating van ‘Blue Valentine’ te veranderen. De aanklacht tegen de rating van ‘The King’s Speech’ viel bij de MPAA in dovemansoren en nu ziet Weinstein zich gedwongen om de film aan te passen aan de standaarden die hij zelf nog gedateerd en onrechtvaardig noemde.

Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content