‘The King’s Speech’ domineert BAFTA’s

Op de prijsuitreiking van de BAFTA’s (British Academy of Film and Television Arts) wist ‘The Kings Speech’ zijn favorietenrol waar te maken, met een zeven op veertien wat betreft verzilverde nominaties.

Het koningsdrama van regisseur Tom Hooper won onder andere de prijs voor beste film, met daarnaast individuele bekroningen voor Colin Firth (beste acteur in een hoofdrol), Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter (respectievelijk beste acteur en actrice in een bijrol).

Natalie Portman wist voor haar rol als ballerina in ‘Black Swan’ de trofee voor beste actrice in de wacht te slepen. De prijs voor beste regie moest Tom Hooper aan David Fincher en zijn ‘The Social Network’ laten. Daarnaast rijfde het Facebook-epos nog de prijzen voor beste scenario aangepast voor een film en beste montage in de wacht. ‘Inception’ werd dan weer gelauwerd voor de spectaculaire special effects, het productontwerp en het geluid. Tim Burtons ‘Alice in Wonderland’ viel in de prijzen voor de kostuums, de make-up en de kapsels.

Een bijzondere prijs was er voor Christopher Lee, bekend als Saruman uit de ‘Lord of The Rings’-reeks. De Boomlange Lee ontving The Fellowship, de grootste prijs die de academie aan een individu uitreikt voor een uitzonderlijke bijdrage tot de filmindustrie.

De BAFTA’s zijn elke jaar een goede maatstaf voor de Oscars. Ook daar is ‘The Kings Speech’ in twaalf categorieën genomineerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content