The Hollywood Reporter looft Provosts The Invader

Heel wat lovende commentaren doen de ronde over de Belgische film The Invader van Nicolas Provost: die ging in première op het Filmfestival van Venetië. Het kritische filmtijdschrift Hollywood Reporter is laaiend enthousiast en laat dat duidelijk merken in een review.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘The Invader is een veel belovende, gewaagde film waarmee hij zo in Hollywood raakt indien hij dat wenst’, vindt Hollywood Reporter. ‘Ook de acteerprestaties van de hoofdrolspeler Issaka Sawadogo zijn uitstekend’, gaat HR verder. Sawadogo wordt wat verder in het artikel opnieuw aangehaald: ‘de aantrekkingskracht en de fysische intensiteit die hij uitstraalt, zouden van hem een echte ster kunnen maken.’

De film heeft ook onze eigen reporter ter plaatse Dave Mestdach kunnen bekoren. ‘Realiteit en droom vloeien voortdurend dooreen in deze onevenwichtige, soms zelfs licht ridicule maar altijd intrigerende genrehybride waarin Provost zijn oog voor visuele flair en pure cinematografie duidelijk etaleert.’

Volgens Hollywood Reporter doet de film nu al in Venetië veel stof opwaaien. Al was het maar om The Invader te vergelijken met Steve McQueens prent Shame. De twee films hebben een aantal raakpunten waar zeker over zal worden gediscusieerd. De vraag is nu wie de eindmeet zal halen en met de grote prijs naar huis zal keren.


(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content