The Hobbit op zoek naar nieuwe regisseur

De Mexicaanse filmmaker Guillermo del Toro wil niet langer de twee The Hobbit-films regisseren. Del Toro is het project al enkele jaren aan het voorbereiden, maar besluit nu afstand te nemen van de Tolkien-verfilming.

De verfilming van The Hobbit, de prequel van Lord of the Rings, moet mogelijk uitgesteld worden. Regisseur Guillermo del Toro (Hellboy, Pan’s Labyrinth) heeft de handdoek in de ring gegooid, nadat hij zich de afgelopen jaren bezighield met de adaptatie van het bekende boek van J.R.R. Tolkien.

Aan de Lord of the Rings-fansite TheOneRing.net meldde del Toro: “Na bijna twee jaar de rijke wereld van Tolkiens Midden-Aarde te hebben beleefd en ontworpen, moet ik nu met diepe spijt afstand nemen van het regisseren van deze prachtige films.” De regisseur maakt die keuze nadat de productie van The Hobbit vertraging opliep en de onzekere toekomst van filmmaatschappij MGM de twee geplande films aan een zijden draadje liet hangen.

Del Toro blijft wel één van de scriptschrijvers, samen met onder andere LOTR-regisseur Peter Jackson. Die voegt nog toe dat de Mexicaanse filmmaker geen zes jaar in Nieuw-Zeeland wilde doorbrengen om twee films te maken, terwijl hij oorspronkelijk voor slechts drie jaar had getekend.

Aangezien de eerste opnames van The Hobbit binnen enkele maanden al zouden beginnen, is de koortsachtige zoektocht naar een nieuwe regisseur gestart. Zonder twijfel hopen Lord of the Rings-fans wereldwijd al stiekem op de terugkeer van Peter Jackson.

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content