‘The Hobbit’ ook in Utopolis in geavanceerd 3D-jasje

© DR

De 3D-versie van ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’, de nieuwste film van regisseur Peter Jackson die in België op 12 december uitkomt, zal in Utopolis Mechelen en Turnhout te zien zijn in High Frame-Rate.

De 3D-versie van “The Hobbit: An Unexpected Journey”, de nieuwste film van regisseur Peter Jackson die op 12 december in onze bioscoopzalen uitkomt, zal in Utopolis Mechelen en Turnhout te zien zijn in High Frame-Rate (HFR).

Bij deze geavanceerde techniek worden 48 beelden per seconde geprojecteerd. Ook in de Kinepolis-zalen zal de nieuwe techniek toegepast worden.

“3D-HFR betekent concreet dat de bioscoopganger twee keer zoveel beelden ziet in één seconde”, zegt Tanja Piessens van Utopolis Belgium. “Peter Jackson mikt met deze vernieuwende technologie op een meer realistische, gedetailleerde en levendigere weergave. Het voorkomt wazige of flikkerende beelden in actiescènes en ook de beeldkwaliteit van donkere 3D-scènes is veel verbeterd.”

“Peter Jackson is ervan overtuigd dat het grote publiek ervan zal houden. Films kijken in 48 bps heeft als grote voordeel dat het veel minder vermoeiend is voor de ogen, zeker voor 3D beelden”.

De verfilming van het boek van J.R.R. Tolkien zal in drie delen uitgebracht worden. “The Hobbit” is de prequel van de “The Lord of the Rings”-trilogie, die Jackson eerder al verfilmde. Het verhaal gaat over hobbit Bilbo Baggins, die in de films wordt gespeeld door Martin Freeman, bekend van onder meer “The Office”.

Het tweede deel staat gepland voor volgend jaar en het derde voor de zomer van 2014. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content