‘The Hobbit’ breekt record in Noord-Amerika

© DR

‘The Hobbit: An Unexpected Journey’, het eerste deel van de Hobbit-trilogie, heeft in de VS en Canada een box-office van 84,6 miljoen dollar opgebracht. Dat is een record voor de maand december.

“The Hobbit: An Unexpected Journey”, het eerste deel van de Hobbit-trilogie, heeft in de Verenigde Staten en Canada een box-office van 84,6 miljoen dollar opgebracht. Dat is een record voor de maand december.

De nieuwste film van Peter Jackson doet daarmee beter dan “I Am Legend” met Will Smith, die in december 2007 77,2 miljoen dollar in het laatje bracht in Noord-Amerika.

Wereldwijd bracht “The Hobbit” de eerste vijf dagen 138 miljoen dollar op. In België was het openingsweekend goed voor 185.000 bezoekers. “The Hobbit” is de prequel van de “The Lord of the Rings”-trilogie, die Jackson eerder al verfilmde. De verfilming van het boek van J.R.R. Tolkien zal in drie delen uitgebracht worden.

Het verhaal gaat over hobbit Bilbo Baggins, die in de films wordt gespeeld door Martin Freeman, bekend van onder meer “The Office”. Het tweede deel staat gepland voor volgend jaar en het derde voor de zomer van 2014. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content