‘The Favourite’ grote winnaar op European Film Awards

Still uit The Favourite

Op de Europese Filmprijzen in Berlijn is ‘The Favourite’ van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos zaterdagavond verkozen tot beste film van het jaar. De gelauwerde rolprent ging in Berlijn met nog zeven andere onderscheidingen aan de haal.

‘The Favourite’ is een zwarte komedie die zich afspeelt in het Engeland van de 18de eeuw. Twee dames, gespeeld door Emma Stone en Rachel Weisz, dingen er naar de gunst van Queen Anne, een rol die wordt vertolkt door de Britse actrice Olivia Colman.

De kostuumfilm van Lanthimos viel eerder al in de prijzen op de Oscars, de Golden Globes en op het filmfestival van Venetië. In Berlijn sleepte de prent zaterdagavond ook prijzen in de wacht in de categorieën beste regisseur, beste actrice (Olivia Colman), beste comedy, cinematografie, montage, kostuumdesign en haar en make-up.

In de categorie voor beste film haalde The Favourite het van J’accuse van Roman Polanski, Dolor y gloria van Pedro Almodóvar, System crasher van Nora Fingscheidt, Il traditore van Marco Bellocchio en Les misérables van de Fransman Ladj Ly.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content