‘The Faithful’: Roskam strikt ‘De rouille et d’os’-scenarist Thomas Bidegain

De Vlaamse regisseur Michaël R. Roskam gaat voor zijn nieuwe film ‘The Faithful’ samenwerken met de Franse scenarist Thomas Bidegain, bekend van zijn werk voor ‘Un prophète’ en ‘De rouille et d’os’. Dat schrijft Variety.

De Vlaamse topregisseur Michaël R. Roskam gaat voor zijn nieuwe film ‘The Faithful’ samenwerken met de bekende scenarist Thomas Bidegain. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Variety.

Thomas Bidegain zit mee aan boord van het nieuwe filmproject van Michaël R. Roskam. De Fransman heeft de jongste jaren een aardige staat van dienst opgebouwd. Hij is vooral bekend van zijn sterk scenariowerk voor zijn landgenoot en topregisseur Jacques Audiard, denk aan de bekroonde films ‘Un prophète’ en ‘De rouille et d’os’.

Voor de ‘The Faithful’ kan Roskam verder rekenen op de talenten van Matthias Schoenaerts. Hij speelt de hoofdrol in deze film noir over een gangsterbende in Brussel.

Bart Van Langendonck van het Brusselse Savage Film, die het project zal producen, vertelde dat de naam van de hoofdrolspeelster binnenkort wordt bekendgemaakt. Voor zijn productiewerk zal Van Langendonck worden bijgestaan door Pierre-Ange Le Pogam die onlangs meewerkte aan ‘Grace of Monaco’ van Luc Besson, met Nicole Kidman. Veel schoon volk dus voor de nieuwe van Roskam. De opnames zouden in het voorjaar van 2014 starten.

Het is een drukke periode voor de Truienaar. Hij is volop bezig met de montage van zijn Amerikaans filmdebuut ‘Animal Rescue’, met Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini en Schoenaerts. Bovendien staat ook de pilootaflevering van de nieuwe HBO-serie ‘Buda Bridge Bitch’ in zijn agenda, waarvoor hij zowel de ‘bijbel’, het scenario als de regie voor zijn rekening zal nemen. Roskam is de bedenker van de reeks, die zich in de nabije toekomst in Brussel afspeelt. Executive producers zijn twee iconen uit de Amerikaanse film- en televisiewereld: regisseur Michael Mann (Heat) en producent Mark Johnson (Breaking Bad). (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content