‘The Drop’ meteen in Amerikaanse top-5 best bekeken films

James Gandolfini en Tom Hardy in 'The Drop'. © gf

Het Amerikaanse filmdebuut ‘The Drop’ van Truienaar Michaël R. Roskam kent een sterk openingsweekend. De misdaadthriller met James Gandolfini, Matthias Schoenaerts, Tom Hardy en Noomi Rapace staat op 4 in de lijst met best bekeken films.

‘The Drop’, de eerste Amerikaanse film van de Belgische regisseur Michaël R. Roskam, staat op de vierde plaats in de lijst van best bekeken films in de Verenigde Staten. De eerste dag in de zalen bracht 1.460.000 dollar (1.130.000 euro) op. De film kostte 15 miljoen dollar om te maken.

De best bekeken film in de VS was vrijdag ‘No Good Deed’, gevolgd door ‘Dolphin Tale 2’, en ‘Guardians of the Galaxy’. Opvallend is dat al die films in veel meer zalen worden vertoond dan ‘The Drop’. ‘Dolphin Tale 2’ loopt bijvoorbeeld in 3.656 zalen, tegenover 809 voor ‘The Drop’. Ook het nummer vijf in de rangschikking, ‘Let’s be Cops’, draait in bijna drieduizend zalen.

‘The Drop’ is de eerste film die Michaël R. Roskam maakte in de Verenigde Staten, met Tom Hardy en de intussen overleden James Gandolfini in de hoofdrollen. Ook Matthias Schoenaerts en Noomi Rapace hebben een rol. In België gaat de film op 24 september in première. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content