‘The Circle’ wint Prijs voor Beste Middellange Documentaire in Toronto

Bram Conjaerts heeft met zijn film ‘The Circle’ de Prijs voor Beste Middellange Documentaire gewonnen op het Hot Docs festival in Toronto.

Bram Conjaerts heeft met zijn film ‘The Circle’ de Prijs voor Beste Middellange Documentaire gewonnen op het Hot Docs festival in Toronto. De prijs is 3.000 Canadese dollar (2.270 euro) waard. Samen met het International Documentary Film Festival (IDFA) in Amsterdam behoort Hot Docs tot de meest vooraanstaande documentaire festivals ter wereld.

‘The Circle’ ging tijdens Hot Docs in wereldpremière binnen de sectie International Spectrum, die onderdak bood aan in totaal 25 documentaires. Voor de documentaire trok de regisseur naar de omgeving van Genève waar onderzoekers van het CERN, de Europese organisatie bevoegd voor nucleair onderzoek, al jaren de oorsprong van materie proberen te achterhalen. Daartoe bouwden ze 100 meter ondergronds de Large Hadron Collider (LHC), de meest krachtige deeltjesversneller ooit met een lengte van zowat 27 kilometer.

In ‘The Circle’ volgt Conjaerts de ring van de LHC boven de grond in een existentiële zoektocht naar omwonenden met een eigen mening over het wetenschappelijke experiment. De fotografie van de film was in handen van Maarten Bernaerts en Lennart Stuyck. Jason Boenne stond in voor de montage, terwijl Gedeon Depauw de muziek en het geluid voor zijn rekening nam. Tom Vanuytrecht maakte de tekeningen in de film. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content