The Broken Circle Breakdown wint opnieuw Publieksprijs

De makers van The Broken Circle Breakdown hebben nu ook de Publieksprijs op het Noorse Haugesund Film Festival gewonnen. De prijzenkast raakt goed gevuld.

Felix van Groeningens ‘The Broken Circle Breakdown’ heeft de Publieksprijs gewonnen op het Haugesund International Film Festival in Noorwegen. Eerder dit jaar kreeg de Vlaamse prent ook al de Publieksprijs op CPH PIX in Kopenhagen.

De film werd onder de titel ‘Alabama & Monroe’ in het hoofdprogramma van het Haugesund International Film Festival vertoond. Daarbij werd in de festivalcatalogus niet alleen de niet-lineaire vertelstijl van de film geloofd, maar werd de bluegrass soundtrack ook omschreven als de meest toepasselijke score sinds ‘Into The Wild’.

Van Groeningens vierde speelfilm – na Steve + Sky, Dagen zonder lief en De helaasheid der dingen – verzamelde sinds de wereldpremière op het Film Fest Gent in 2012 een pak onderscheidingen zoals de Panorama Publieksprijs en het Europa Cinemas Label in Berlijn en prijzen op het Tribeca Film Festival (VS), CPH PIX Denemarken) en het Portugese Festroia Film Festival.

Felix van Groeningen werd door Variety ook uitgeroepen tot ‘Euro Director to Watch’, terwijl ‘The Broken Circle Breakdown’ als een van de drie finalisten in de running is voor de LUX Prijs van het Europees Parlement. De film is bovendien ook genomineerd in tien categorieën voor de Ensors.

De film komt dit najaar ook nog uit in de Noorse en Amerikaanse zalen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content