‘The Broken Circle Breakdown’ maakt goede start in Franse filmzalen

‘The Broken Circle Breakdown’ van regisseur Felix van Groeningen heeft een goede start gemaakt in Frankrijk. Op iets meer dan een week tijd heeft de film de kaap van de 50.000 bezoekers overschreden.

‘The Broken Circle Breakdown’ van regisseur Felix van Groeningen heeft een goede start gemaakt in Frankrijk. Op iets meer dan een week tijd heeft ‘Alabama Monroe’, zoals de film er heet, de kaap van de 50.000 bezoekers overschreden.

De film behaalt daarenboven bij het publiek een tevredenheidsscore van 87%. Ook op de Franse website Allociné stond de film in zijn openingsweek op één met een gemiddelde van 4,4 op 5.

De Bluegrass muziek uit ‘The Broken Circle Breakdown’ weet de Fransen bovendien massaal te bekoren. Bij iTunes voerde de soundtrack van de film de voorbije week de charts aan van de in Frankrijk meest beluisterde albums. De film is bovendien ook genomineerd voor de publieksprijs van de European Film Awards. Dit nieuws raakte eerder deze week al bekend.

‘The Broken Circle Breakdown’ vertelt het verhaal van Elise (Veerle Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh), die ondanks de grote verschillen stapelverliefd worden op elkaar. Wanneer hun dochtertje Maybelle ernstig ziek wordt en sterft, komt hun relatie erg onder druk te staan. (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content