‘The Broken Circle Breakdown’ geselecteerd voor Berlinale

The Broken Circle Breakdown van regisseur Felix van Groeningen mag naar het Internationaal Filmfestival van Berlijn, dat plaatsvindt van 7 tot 17 februari. Het is meteen de internationale première voor de film.

‘The Broken Circle Breakdown’ met in de hoofdrollen Veerle Baetens en Johan Heldenbergh, die in eigen land goed op weg is om de meest succesvolle Vlaamse film van 2012 te worden, wordt tijdens de Berlinale opgenomen in het Panorama-programma. De vierde langspeelfilm van Felix van Groeningen krijgt zo zijn internationale première.

‘Een derde van het programma is al geselecteerd’, zegt Panorama-directeur Wieland Speck. Daarbij licht hij ook de naam van Felix van Groeningen toe wanneer het gaat over de uitgekozen films. ‘Naast het werk van Europese filmmakers als Lars Kraume en Felix van Groeningen hebben ook Aziatische films een diepe indruk nagelaten’.

In de Panorama-sectie zijn ook “Don Jon’s Addiction”, het regiedebuut van Joseph Gordon-Levitt (“(500) Days of Summer” en “The Dark Knight Rises”), en de biopic “Lovelace” van Rob Epstein en Jeffrey Friedman over de beroemde Amerikaanse porno-actrice Linda Lovelace (“Deep Throat”) geselecteerd. In die eerste prent doen behalve Gordon-Levitt zelf Scarlett Johansson en Julianne Moore mee, in de tweede vallen onder andere Sharon Stone en Peter Sarsgaard te bewonderen. Ook een aantal Zuid-Koreaanse films zijn in de Panorama-sectie te zien.

In totaal zullen zo’n 50 films vertoond worden in de secties Panorama, Panorama Special en Panorama Dokumente programma. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content