‘The bigger they are, the harder they fall’: een ‘Marvel Comics’ superheld is niet meer

The Avengers © gf

In een recente uitgave van het stripverhaal ‘Civil War II’ sterft een belangrijke superheld en Avenger door het toedoen van een andere superheld. Wees gewaarschuwd: spoilers in de tekst.

In de pas verschenen uitgave van Civil War II heeft Marvel alweer voor een ‘schokkend’ moment gezorgd. De almachtige Hulk sterft daarin een vroegtijdige dood. Dit door het toedoen van niemand minder dan Hawkeyes, een man die kan omschreven worden als de Legolas van de Marvel Universe. In een poging om de gebeurtenissen uit een visioen (waarin de Hulk enkele van zijn kameraden doodt) te verijdelen, schiet Hawkeyes een pijl tussen de ogen van Bruce Banner alvorens hij kan veranderen in het grote groene monster.

Helden sterven wel vaker

Het doden van superhelden in de Marvel Comics is niets nieuws. Helden als Spider-Man, Superman en vele andere kenden hun dood om daarna weer tot leven gebracht te worden. Dit genre kent over het algemeen meer herrijzenissen en reïncarnaties dan alle wereldgodsdiensten bij elkaar.

De ondergang van het gespierde radiatieongeluk komt daarom niet als een schok aan bij de lezers van de stripverhalen, maar in het landschap van de filmadaptaties doet dit wél vragen oprijzen over de toekomst van het personage. Zal de Hulk uit de films het hoekje omgaan? Duidt dit op een mogelijke exit voor de acteur Mark Ruffalo die hem vertolkt?

Er is nog hoop voor de held

De Hulk is niet het eerste Avengers-lid wiens dood werd voorspeld. Fans vreesden, naar aanleiding van de gebeurtenissen in de strips, het einde van Captain America in de nieuwste film Captain America: Civil War. Het levende symbool voor Amerikaans chauvinisme bracht het er echter zonder een schrammetje van af.

Dat de films de comics niet helemaal volgen, mag dus een troost zijn voor fans van de man met het serieuze woedebeheersingsprobleem. Zijn overlijden in de comics betekent niet noodzakelijkerwijze een gelijkaardig lot voor de Bruce Banner uit de film. Voer voor speculatie blijft het in ieder geval wel. (KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content