The Artist-producer Harvey Weinstein krijgt Franse eretitel

Harvey Weinstein is door de Franse president Nicolas Sarkozy bekroond met de Légion d’honneur, dat is de hoogste Franse eretitel.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vroeger konden alleen Franse staatsburgers lid worden van de Légion d’honneur. Sinds enkele jaren gebruikt de Franse overheid de onderscheiding om banden te onderhouden met personen uit landen die voor haar belangrijk zijn.

Sarkozy lauwert Weinstein voor de manier waarop hij de Franse film heeft gepromoot in Hollywood. De Amerikaanse producer leidde ‘The Artist’ naar vijf Oscarbeeldjes en zorgde ervoor dat Franse cultfilms als ‘Le fabuleux destin d’Amelie Poulain’, ‘Delicatessen’ en de Trois Couleurs-trilogie in de Amerikaanse bioscopen kwamen.

Oscars
Weinstein staat bekend als een van de grootste Hollywoodproducers. Buiten ‘The Artist’ bezorgde hij films als ‘The King’s Speech’, ‘Chicago’, ‘Shakespeare In Love’ en ‘The English Patient’ de Oscar voor beste film. Hij is ook bekend voor prenten als ‘Pulp Fiction’, ‘Lord of the Rings’ en ‘Good Will Hunting’.

De Légion d’honneur werd in 1802 in het leven geroepen door Napoleon. In het verleden kregen onder anderen Eddy Merckx, Axelle Red en Christine Van Broeckhoven de onderscheiding. (BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content