The Alan Partridge Movie in zee met StudioCanal

De film rond het komische typetje Alan Partridge heeft een deal kunnen sluiten met StudioCanal en zal volgende zomer in de zalen te zien zijn.

De Britse komiek Steve Coogan, deels bedenker en volledige vertolker van Alan Partridge, zal eindelijk te zien zijn op het grote scherm. Dat staat alleszins vast, nu de speelfilm rond het komische typetje een deal heeft kunnen sluiten met productiemaatschappij StudioCanal.

“De grootste Anglo-Franse coöperatie sinds de landing in Normandië”, aldus Alan Partridge zelve over de productie van ‘The Alan Partridge Movie’ in het persbericht van StudioCanal. Verder laat hij weten hoe opgetogen hij is over de naam van de productiemaatschappij: “Canal is een transportatiesysteem dat ik in mijn hart draag. In de late 18e eeuw halveerde deze nieuwe methode van logistiek de prijs van kool in veel Engelse steden. Als StudioCanals investering zelfs maar in de buurt komt van zo’n prestatie, dan zal ik heel tevreden zijn”.

Steve Coogan speelde het typetje al vanaf de jaren negentig voor de radio en BBC-televisie. Partridge had een eigen talkshow, maar een tweede reeks zat er niet meer in. In de serie ‘I’m Alan Partridge’ was te zien hoe de arme man het moest stellen met een ochtendshow op de lokale radio. Weer enkele jaren later en het grote witte doek zal eindelijk dienstdoen om de lotgevallen van het sociaal inepte personage weer te geven.

Het scenario is van de hand van Peter Baynham, Steve Coogan, Armando Iannucci, Neil and Rob Gibbons. Declan Lowney (‘Little Britain’, ‘Father Ted’) verzorgt de regie.

De film zal in januari 2013 gefilmd worden, en zal in augustus uitkomen in het Verenigd Koninkrijk. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content