Ted en Django Unchained favorieten op MTV Movie Awards

De vuilbekkende knuffelbeer Ted en de Western van Quentin Tarantino hebben elk zeven nominaties op hun naam staan. Silver Linings Playbook, de romantische komedie met Oscar-winnares Jennifer Lawrence in de hoofdrol, gaat de strijd aan in zes categorieën.

De MTV Movie Awards zullen op 14 april plaatsvinden in de Sony Pictures Studios in Los Angeles. De show wordt aan elkaar gepraat door de Australische actrice Rebel Wilson, die te zien was in Bridesmaids en zelf genomineerd is voor beste doorbraak in Pitch Perfect.

Django Unchained, Ted en Silver Linings Playbook strijden samen met The Avengers en The Dark Knight Rises voor film van het jaar. Ook in de categorie beste vrouwelijke rol zijn Ted en Silver Linings Playbook vertegenwoordigd door Mila Kunis en Jennifer Lawrence. Die laatste is samen met Bradley Cooper genomineerd voor beste kus.

Nadat een nominatie voor de Oscars uitbleef, krijgt The Dark Knight Rises van Christopher Nolan een herkansing. De prent werd vijf keer geselecteerd, onder meer in de categorie film van het jaar. Javier Bardem maakt – meer dan terecht – kans op de titel van beste schurk voor zijn vertolking van Raoul Silva in de drieëntwintigste Bond-film Skyfall.

Seth MacFarlane, die vorige maand de Oscars presenteerde, heeft vier nominaties op zijn lijstje staan. Hij strijdt mee in de categorieën beste gevecht en beste halfnaakte vertolking. Dit jaar werd er een nieuw onderdeel toegevoegd aan de Movie Awards: ‘best scared-as-s**t performance’. Die award gaat naar de acteur met de engste vertolking. Kanshebbers zijn Jessica Chastain voor haar rol in Zero Dark Thirty, Alexandra Daddario (Texas Chainsaw 3D), Martin Freeman (The Hobbit: An Unexpected Journey), Jennifer Lawrence (House at the End of the Street) en Suraj Sharma (Life of Pi). (CS)

Een overzicht van de films die genomineerd zijn in meer dan twee categorieën:

Django Unchained: 7

Ted: 7

Silver Linings Playbook: 6

The Dark Knight Rises: 5

The Avengers: 4

The Perks of Being a Wallflower: 4

Pitch Perfect: 4

Skyfall: 4

Magic Mike: 3

Les Misérables: 3

Life of Pi: 2

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content