Tati-tentoonstelling nog tot 26 januari in Gent

De tentoonstelling ‘Jacques Tati: Deux Temps, Trois Mouvements’ tijdens het Filmfestival Gent gemist? Nog tot 16 januari staat het Gentse Caermersklooster in het teken van Tati.

Helemaal in de ban van Tati, en toch de tentoonstelling gemist tijdens het afgelopen Filmfestival Gent? Geen probleem. Nog tot en met 16 januari kan je je in het Gentse Caermersklooster laten onderdompelen in het kleurrijke en speelse universum van Tati.

‘Jacques Tati: Deux Temps, Trois Mouvements’ is bovenal een uniek eerbetoon aan de inventieve Franse regisseur. Naast Parijs is Gent de enige stad waar ze te zien is. Fans kunnen in de 500m2 grote expositieruimte hun hart ophalen aan originele stukken en reproducties uit de films van Tati. Voor wie niet zo vertrouwd is met zijn oeuvre vormt de expo een unieke aangelegenheid om kennis te maken met de humor en esthetiek van deze buitengewone regisseur.

Wie bovendien nog op zoek is naar een speciaal geschenk voor de eindejaarsfeesten, hoeft niet verder te zoeken. In de Tati-shop vind je heel wat leuke koopjes en gadgets: van DVD-boxen, over boeken, tot agenda’s en t-shirts. Complementair bij de expo is de 100 pagina’s tellende Knack Focus-special ‘De Wereld van Tati’, een heus collector’s item, die er voor het rapen ligt tegen de uitzonderlijke prijs van €5.

De tentoonstelling is een realisatie van de Cinemathèque française in samenwerking met Les Films de Mon Oncle. Ze werd op initiatief van het Filmfestival Gent in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen naar het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster gehaald.

Meer en praktische info vind je op de website van het Filmfestival Gent.

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content