Tati-tentoonstelling loopt nog tot 16 januari in Gent

Nog tot en met 16 januari 2011 kan je in het Gentse Caermersklooster een bezoekje brengen aan de expo ‘Jacques Tati’.

Ons vorig bericht over de Tati-tentoonstelling in Gent bevatte foutieve informatie: de expo rond de inventieve Franse regisseur loopt niet tot 26, maar tot 16 januari in het Gentse Caermersklooster.

De expo ‘Jacques Tati: Deux Temps, Troix Mouvements’ – behalve in Parijs enkel in Gent te bezichtigen – is een eerbetoon aan Tati, de regisseur van onder meer ‘Les Vacances de M. Hulot’, ‘Mon Oncle’, ‘Playtime’ en ‘Trafic’. Zijn films zijn tot op vandaag een inspiratiebron voor artiesten, en ook zijn knotsgekke vormtaal, observaties en gebaren laten tot op heden hun sporen na.

Wie vertrouwd is met het oeuvre van Tati, herkent op de tentoonstelling talrijke originele stukken en reproducties uit zijn films. Voor wie niet thuis is in het universum van Tati, is de expo dan weer een buitenkans om voor het eerst met zijn werk in aanraking te komen.

In de bijbehorende Tati-shop vind je DVD-boxen, boeken en t-shirts terug, evenals een Knack Focus-special die volledig in het teken staat van deze buitengewone Franse regisseur. De special, getiteld ‘Tout Tati’ kost slechts € 5.

Surf naar de website van het Filmfestival Gent voor meer info.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content