Tarantino draagt Django op als stripheld naast Zorro

© gf

Quentin Tarantino gaat de hoofdrolspeler uit zijn jongste spaghettiwestern ‘Django Unchained’ nieuw leven inblazen op stripformaat. Het karakter zal er optrekken met de gemaskerde held Zorro.

Django, de u bekende gemaskerde held die onrecht en corruptie bestrijdt, gaat binnenkort op avontuur met Django, de zwarte slaaf die in Tarantino’s jongste hitfilm zijn vrouw wil bevrijden uit de handen van de zuiderse slavendrijver. Beide iconen worden verenigd in een nieuwe strip.

‘Ik kijk er naar uit om samen te werken met Matt Wagner’, aldus een zeer enthousiaste Quentin Tarantino. De pulpmeester gaat samen met de auteur van de Zorro-verhalen het stripverhaal uitbrengen. Het is meteen de eerste keer dat Tarantino groen licht geeft om een karakter uit een van zijn films een vervolg te geven in een ander medium. Dat het net Django – de zwarte slaaf vertolkt door Jamie Fox – is die optrekt met de gemaskerde held, stelt de rasfilmer tevreden.

‘De Zorro-verhalen die ik heb gelezen hebben mij helemaal overtuigd’, zegt hij. ‘Het wordt een fantastisch nieuw hoofdstuk voor de twee helden.’

Tarantino en Wagner zullen voor het project samen in de pen kruipen. De eerste afleveringen van de Django-Zorro-avonturen zouden al in het najaar gepubliceerd worden.

‘Django Unchained’, de meest lucratieve film van Tarantino tot dusver, telde vijf Oscar-nominaties. De regisseur won het beeldje voor beste originele scenario. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content