‘Tango Libre’ wint prijs op filmfestival van Venetië

‘Tango Libre’, de jongste film van de Belgische regisseur Frédéric Fonteyne, heeft de Speciale Prijs van de Orizzonti-Jury op het Filmfestival van Venetië gewonnen.

‘Tango Libre’, de jongste film van de Belgische regisseur Frédéric Fonteyne, heeft de Speciale Prijs van de Orizzonti-Jury op het Filmfestival van Venetië gewonnen. De film werd vertoond in wereldpremière als openingsfilm van de competitie Orizzonti op 30 augustus.

De film vertelt het verhaal van JC (François Damiens), een gevangenisbewaker die op een avond tijdens de wekelijkse cursus tango danst met Alice (Anne Paulicevich). Hij ziet haar een dag later terug in de gevangenis, waar ze haar man en haar minnaar komt bezoeken.

‘Tango Libre’ sluit de trilogie van Frédéric Fonteyne af over vrouwen en de liefde. Eerder maakte hij ‘Une liaison pornografique’ en ‘La femme de Gilles’.

De film, die verdeeld wordt door Cinéart, komt in de Belgische zalen uit op 7 november 2012. Hij opent op 28 september het 27ste Filmfestival van Namen in aanwezigheid van de filmploeg. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content