Tango Libre valt in de prijzen op filmfestival Trophées Francophones du Cinéma

© Belga

De Belgische film “Tango Libre” heeft de prijs voor beste scenario gewonnen op de tweede editie van de Trophées Francophones du Cinéma.

Dat bleek tijdens de plechtigheid in Parijs. De prijs voor beste langspeelfilm ging naar de Québécois Sébastien Pilote voor zijn prent “Le démantèlement”.

De Trophées Francophones du Cinéma bekronen de beste films uit de landen van de internationale organisatie van de Francofonie (OIF) en Algerije. In totaal dongen 46 werken mee in competitie, waarvan 34 langspeelfilms en 12 kortfilms.

De grote winnaar van de prijsuitreiking is dus Sébastien Pilote met “Le démantèlement”, een film over een Canadese schapenkweker die zijn boerderij opoffert om zijn dochter uit de financiële problemen te helpen.

De Belgische film “Tango Libre” vertelt dan weer het verhaal van Jean-Christophe, een gevangenisbewaker die kennismaakt met een eigenzinnige vrouw. Daarnaast waren nog drie andere Belgische films in de running: de animatiefilm “Ernest et Célestine”, de documentaire “La nuit qu’on suppose” en de kortfilm “Welkom”.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content