Sundance maakt winnaars bekend

De Nederlandse documentaire ‘Stand van de sterren’ is in de prijzen gevallen op het Amerikaanse Sundance Film Festival.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bij de zevenentwintigste editie van het festival komt ‘Like Crazy’ als beste film uit de bus. ‘Like Crazy’ schetst de liefde tussen een Britse en een Amerikaanse student. Hun romance dreigt door visumproblemen in het water te vallen, wanneer zij naar Mother England wordt teruggeroepen. De film levert regisseur Drake Doremus de Grote Prijs op. ‘Happy, Happy’ van de Noorse Anne Swetsky wint de prijs in de categorie Wereldcinema. De beste documentaire komt dan weer van Danfung Dennis, die voor ‘Hell and Back’ het publiek mocht groeten.

En ook de Lage Landen mogen glunderen: ‘Stand van de sterren’ wint een speciale prijs van de jury in de categorie Wereldcinema Documentaire. ‘Stand van de sterren’ vormt het slotstuk van een drieluik van Nederlander Leonard Retel Helmrich. Hij maakt na ‘Stand van de zon’ en ‘Stand van de Maan’ een portret van Indonesië via het christelijk-islamitische gezin Sjamsuddin.

Het Amerikaanse Sundance Film Festival vindt elke januari plaats in Utah en is het grootste festival voor onafhankelijke film in de States. Illustere namen als Quentin Tarantino en Robert Rodriguez zagen hun carrière een gigantische boost krijgen dankzij een passage langs Sundance.

Trailer ‘Stand van de sterren’:Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content