Stakingsprent ‘Pride’ wint hoofdprijs op British Independent Film Awards

Pride © gf

Op de British Independent Film Awards viel ‘Pride’ drie keer in de prijzen. Ook wist de prent over de alliantie tussen mijnwerkers en LGBT-activisten tijdens een staking de award voor beste film te verzilveren.

Regisseur Matthew Warchus vertelde tijdens het in ontvangst nemen van de award dat ze verhalen horen over staande ovaties in gans Groot-Brittannië. ‘Dat gebeurt normaal nooit in Britse filmzalen. Het is buitengewoon en een echt eerbetoon aan het materiaal,’ aldus Warchus. Scenarist Stephen Beresford voegde eraan toe dat de film een simpele boodschap heeft: ‘verenig u’.

Acteurs Andrew Scott en Imelda Staunton wisten de overige twee awards voor ‘Pride’ binnen te halen door met de prijzen voor beste acteurs in bijrol naar huis te gaan.

Yann Demange werd verkozen tot beste regisseur door de BIFA voor zijn film ’71’. Dit was de enige nominatie die zijn prent kon verzilveren.

De prijs voor beste acteur in een hoofdrol ging naar Brendan Gleeson voor zijn vertolking in ‘Calvary’ en Gugu Mbatha-Raw won de award voor beste actrice in een hoofdrol voor haar prestatie in ‘Belle’. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content