Spike Lee bereikt doel via Kickstarter voor nieuwe film

© Reuters

Spike Lee heeft via de crowdfundingsite Kickstarter zijn doel bereikt om zijn nieuwe filmproject te financieren. In minder dan een maand tijd sprokkelde de regisseur zowat 1,32 miljoen dollar bij elkaar.

Om zijn nieuw filmproject te kunnen realiseren, heeft regisseur Spike Lee de crowdfunding website Kickstarter ingeschakeld. Bedoeling was om via het online platform, waarop mensen zoals u en ik geld kunnen doneren aan creatieve projecten, het bedrag van 1,25 miljoen dollar in te zamelen zodat de man aan de slag kan voor zijn nieuwe film.

Lee deed beter en collecteerde in minder dan 30 dagen tijd – de tijdslimiet – 1,33 miljoen euro. Meer dan 5000 backers geloven in het project van de man achter films als ‘Do The Right Thing’. Hij kon onder meer rekenen op de gulle gift van regisseur Steven Soderbergh die hem 10.000 dollar toestopte. Soderbergh omschrijft zijn collega als een uniek figuur in de Amerikaanse filmwereld.

Lee is niet de eerste filmmaker die voor deze vorm van financiering opteerde. Zo keek hij onder meer naar ‘Veronica Mars’, een adaptatie van de cultreeks op de beeldbuis, die via Kickstarter zo’n 5,7 miljoen dollar bij elkaar kreeg. Ook acteur/regisseur Zach Braff kreeg via de website 3,1 miljoen dollar bij elkaar voor zijn film ‘Wish I Was Here’.

De regisseur is bijzonder karig met info over zijn nieuwe, naar verluidt grappige en sexy prent. Die zou gaan over mensen die verslaafd zijn aan bloed.

Intussen is zijn nieuwste film Oldboy, met Josh Brolin, Samuel L Jackson en Elizabeth Olsen, klaar voor release. De première in de Europese zalen is gepland voor begin december 2013. Bekijk hieronder de trailer. (DB)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content