Spielberg draait film met Tom Hanks over Koude Oorlog in Berlijnse Babelsberg

© Reuters

Oscar-winnaar Steven Spielberg gaat zijn nieuwe film draaien in de beroemde Babelsberger Filmstudios in Berlijn.

Het verhaal heeft dan ook zijn wortels in de Duitse hoofdstad: het wordt een spionagethriller die zich in de Kennedy-jaren, in volle Koude oorlog, in Berlijn en Moskou afspeelt.

Joel en Ethan Coen kruipen in hun pen

Voor het nieuwe project van de meester van de Hollywood-publieksfilms hebben zich al de acteurs Tom Hanks, Sebastian Koch, Mark Rylance en Amy Ryan geëngageerd. Een al te groot suikergehalte en/of zwart-wittekening zal de prent allicht niet hebben: het script werd geschreven door het legendarische regisseursduo Joel en Ethan Coen, samen met nieuweling Matt Charman.

Donovan

De plot is gebaseerd op het reële wedervaren van advocaat James Donovan (bekend van de Invasie van De Varkensbaai en zijn overleg toen met Fidel Castro), die door de CIA werd aangeworven om de in de Sovjet-Unie opgesloten VS-piloot Gary Powers, de man van het beruchte U2-incident in 1960, te helpen bevrijden uit de gevangenis van de stad Vladimir.

Om niet al te veel te verraden en een thriller trillend te laten: Hanks speelt Donovan en ja,Powers kwam vrij (in 1962) in een gevangenenruil. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content