Spider-Man: Turn off the Dark’ zit zonder regisseur

© Pieter Claes

Julie Taymor zal haar opdracht als regisseur van de musical niet meer voortzetten. De Broadway-première wordt uitgesteld tot ‘ergens in de zomer’.

Het creative team achter ‘Spider-Man: Turn off the Dark’ voert momenteel uitgebreide revisies uit, waaronder wijzigingen aan het script en de muziek. Door de nieuwe aanpassingen wordt de officiële Broadway-première (gepland op 15 maart) opnieuw verplaatst, dit keer naar ‘een avond in de vroege zomer van 2011’. Andere verplichtingen maken het Julie Taymor onmogelijk om haar taak als full-time regisseur verder uit te voeren. Ze zal wel nog meewerken aan de productie, al is haar concrete functie niet duidelijk. Julie Taymor is een doorgewinterde musicalregisseuse, met producties als ‘The Magic Flute’ en ‘The Lion King’ op haar conto.

Zoals u deze week al in Knack Focus las, rust er blijkbaar een hardnekkige vloek op Spider-Man en ‘zijn’ musical. Het begon al in oktober, toen danser Kevin Aubin zijn beide polsen brak bij een mislukt acrobatisch manoeuvre. Een maand later sputterde het veiligheidsharnas van stuntman Christopher Tierney tegen, waardoor ook die laatste zware verwondingen opliep. En ook actrice Natalie Mendoza liep al tijdens de try-outs een hersenschudding op, waarna ze de musical definitief verliet. Naast de resem ongevallen was ook de tergend lange auditieperiode al een reden om de Broadway-première verschillende keren uit te stellen.

Door de ondertussen torenhoge kosten – 65 miljoen dollar! – hebben critici de hoop op een happy end al lang opgegeven, maar de tickets vliegen nog steeds de deur uit.

Geert Zagers zet deze week in Knack Focus nog eens alle lotgevallen van ‘Broadways zwarte weduwe’ op een rij.
www.spidermanonbroadway.blogspot.comwww.thewrap.com www.spidermanonbroadway.marvel.com

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content