Spaanse filmweek CineMás in Gent van start

Het Spaanstalige filmfestival CineMás opent woensdag 4 mei 2011 zijn deuren in Gent. Een week lang kunnen bezoekers elke dag om 20 uur een Spaanse of Zuid-Amerikaanse film meepikken.

Van 4 tot en met 10 mei stelt de kleine Gentse bioscoop Sphinx haar zalen ter beschikking voor een reeks Spaanstalige, in onze contreien nog onbekende films. Elke avond wordt er om acht uur een film vertoond, vrijdag- en zaterdagavond wordt er om halfelf een tweede prent geprojecteerd. De negen prenten gaan tijdens CineMás in avant-première of première om ze buitenland meer ruchtbaarheid te geven.

De hele wereld heeft op zijn minst al van Pedro Almodóvar, Penelope Cruz, Antonio Banderas en Javier Bardem gehoord, maar daar stopt het rijtje van Spaanstalige bekendheden uit het filmwereldje. Om die reden organiseert La Luna dit evenement, om de minder gekende prenten eens in de spotlights te plaatsen.

In de spotlights zullen onder meer staan: de documentaire ‘Nostalgia de la Luz’, de groeipijnen van Jorgelina in ‘El Ultimo Verano de la Boyita’ en het bloeiend liefdesverhaal ‘Carancho’.

Tickets en info via deze website.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content