Sony wil omstreden film The Interview via alternatieve kanalen uitbrengen

© Belga

Sony is niet ‘gekapituleerd’ voor de hackers die met aanslagen dreigden tegen bioscopen die The Interview zouden vertonen, zo heeft baas Michael Lynton het schrappen van de release verdedigd op de Amerikaanse tv. De studio zoekt naar ‘alternatieve wegen’ om de film toch tot bij het publiek te brengen.

Makkelijk lijkt dat niet te worden. Lynton gaf vrijdag op televisiezender CNN toe dat tot dusver geen enkele aanbieder van video on demand of commerciële website de prent wil aanbieden.

Maar de Sony-baas sluit niet uit dat de film op Youtube wordt geplaatst. ‘We hopen nog steeds dat iedereen die de film wil zien, ook de kans krijgt om dat te doen.’

The Interview vertelt het verhaal van een complot van de CIA om de Noord-Koreaanse leider te vermoorden. Cyberaanvallen en dreigementen met aanslagen deden de filmstudio afzien van de release. Het kwam de studio op kritiek te staan, onder meer van Amerikaans president Barack Obama, die betreurde dat Sony zelfcensuur heeft gepleegd en zijn hulp niet had ingeroepen.

‘We zijn niet gekapituleerd’, stelde Lynton, die aangaf dat Sony wel degelijk contact heeft gehad met het Witte Huis. Lynton stipte aan dat Sony enkel een release op Kerstdag heeft geschrapt nadat duidelijk werd dat een meerderheid van de bioscoopeigenaars de prent niet zou tonen. ‘We hadden geen keuze’, aldus de Sony-baas.

Lynton heeft nog geen idee van de financiële schade, maar die zal enorm zijn. Volgens experts kunnen de kosten oplopen tot enkele honderden miljoenen dollars. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content