Sofia Coppola wint Gouden Leeuw

Het 67e filmfestival van Venetië schenkt zijn Gouden Leeuw aan ‘Somewhere’ van Sofia Coppola.

Sofia Coppola mocht het voorbije weekend de Gouden Leeuw in ontvangst nemen op het 67e filmfestival van Venetië. Juryvoorzitter Quentin Tarantino verklaart dat Coppola’s ‘Somewhere’ unaniem tot beste film verkozen werd. Nochtans behoorde de film niet meteen tot de topfavorieten.

‘Somewhere’ vertelt het verhaal van Johnny Marco (Stephen Dorff), een hollywoodster die een nogal roekeloos celebrityleven leidt. Dat leventje verandert als plots zijn 11jarige dochter Cleo (Elle Fanning) voor de deur staat. De film baadt in een sfeer die sterk doet denken aan Coppola’s vroegere succes ‘Lost in Translation’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Zilveren Leeuw, de prijs voor beste regie, gaat naar Alex de la Iglesia met zijn ‘Balada Triste de Trompeta’ (ook wel ‘The Last Circus’ genoemd). Deze tragikomedie over twee verliefde Spaanse clowns onder dictatuur van Franco kreeg ook de prijs voor het beste scenario.

Vincent Gallo gaat naar huis als beste acteur voor zijn prestatie in Skolimowski’s ‘Essential Killing’, de film die ook de speciale prijs van de jury kreeg. Gallo’s vrouwelijke tegenhangster is Ariane Labed die geëerd wordt als beste actrice voor haar rol in de Griekse film ‘Attenberg’. Amerikaan Monte Hellman krijgt de Speciale Leeuw voor zijn hele oeuvre.

Bekijk hier het volledige overzicht van de winnaars.

Griet Op de Beeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content