Slotceremonie Olympische Spelen wordt gigantische afterparty

De slotceremonie van de Olympische Spelen wordt volgestouwd met, hoe kan het ook anders, Britse muziek.

Het einde van de Olympische Spelen en dus ook de slotceremonie komt met rasse schreden dichterbij. Als vanouds blijft het niet stil maar gonst het van de geruchten over de invulling van dit evenement.

“Voor mij zou het de beste afterparty ter wereld moeten worden”, vertelt muziekregisseur en producent David Arnold aan de Britse krant The Daily Telegraph. De show draagt de titel ‘A Symphony of British Music’, maar het blijft niet bij muziek alleen.

Het driekoppige team bestaat naast Arnold nog uit theater- en balletchoreograaf Kim Gavin en designer Es Devlin. Design, mode, fijne kunsten, poëzie, theater en popmuziek; meer dan 4100 performers, waaronder een pak vrijwilligers, laten zondag het beste van zichzelf zien.

Arnold kan verder nog kwijt dat er 20 of meer artiesten betrokken zijn, waaronder de beste Britse sterren nog in leven, die ongeveer 30 nummers ten gehore zullen brengen. We weten dat Muse al laaiend enthousiast zijn medewerking liet weten en over de geruchten dat Paul McCartney en Adele een opwachting maken kon de producent alleen kwijt dat ze angstaanjagend nauwkeurig zijn.

Hier en daar werden volgende namen aan de roddellijst toegevoegd: The Who, Elton John, The Rolling Stones, George Michael, Paul Weller, The Spice Girls, Ray Davies, Liam Gallagher, Annie Lennox, Madness, The Pet Shop Boys, Take That, One Direction en bandleden van Queen.

Arnold verzorgde eerder ook al de muziek van de Bondfilms ‘Quantum of Solace’, ‘Casino Royale’ en de televisieseries ‘Sherlock’ en ‘Little Britain USA’. Hij zegt dat hij al minstens twee jaar bezig is aan de show en dat hij daardoor niet kon toezeggen om ook ‘Skyfall’, de laatste Bond, van muziek te voorzien. Dat schept uiteraard bepaalde verwachtingen. De ceremonie kan u zondagavond bewonderen vanaf 22 uur Belgische tijd. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content