Skyfall op weg om meest succesvolle Bondfilm ooit te worden

‘Skyfall’ ligt op koers om de meest succesvolle Bondfilm in de geschiedenis te worden. Het eerste weekend na de wereldwijde première lokte de film de meeste bioscoopgangers in 25 landen.

Bij ons ging ‘Skyfall’ in avant-première op 24 oktober, exact één dag na de wereldpremière in Londen. De première voor het grote publiek kwam er twee dagen later. Na het openingsweekend is de nieuwe James Bondfilm meteen de best bezochte film in België. Die trend doet zich ook voor in 25 andere landen waar double-o-seven inmiddels de bioscoopzalen gehaald heeft. Van Duitsland tot Rusland, en van Groot-Brittannië tot Brazilië. ‘Skyfall’ is hot, zoveel is duidelijk.

In Groot-Brittannië deed enkel de kaskraker ‘Harry Potter And The Deathly Hallows Part 2’ beter tijdens het openingsweekend. ‘Skyfall’ bracht in het thuisland van James Bond op enkele dagen tijd 78 miljoen dollar in het laadje. Daarmee ligt de prent op koers om ‘Casino Royale’ van de troon te stoten als meest lucratieve Bondfilm. De film uit 2006 waarin Daniel Craig voor het eerst de rol van de Britse geheime agent vertolkte, bracht in totaal een slordige 600 miljoen dollar op. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content