Shigeru Umebayashi-concert op plaat

Het concert van vorig jaar in de Vooruit is nu opgenomen in de For The Record-reeks.

Komende donderdag streelt het Filmfestival Gent uw gehoor met een muzikaal eerbetoon aan de legendarische filmcomponist John Barry, maar ook vorig jaar kon de festivalbezoeker genieten van een concert met beroemde filmmuziek. Het concert in de Vooruit gaf toen muziek uit het oeuvre van de Japanse componist Shigeru Umebayashi ten gehore. De opnames van dat concert is nu verkijgbaar op cd in de reeks For The Record, waarin eerder al muziek verscheen van Craig Armstrong, Mychael Danna en Angelo Badalamanti.

Umebayshi is vooral gekend van zijn werk voor regisseur Won Kar Wai, wiens In The Mood For Love (2000) en My Blueberry Nights (2007) hij van een muzikale score voorzag. Ook andere jonge filmische meesterwerken zoals The House Of The Flying Daggers (2004) en A Single Man (2009) hebben een soundtrack waar zijn naam op prijkt. Wie zijn favoriete momenten uit deze films nog een keer auditief wil herbeleven, kan dus op deze nieuwe cd bij de memorabele uitvoeringen door het Brussels Philharmonic – het Vlaams Radio Orkest wegdromen.

Dieter Brusselaers

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content