‘Shawshank Redemption’-ster geeft acteerlessen achter tralies

Tim Robbins, bekend van zijn hoofdrol in het gevangenisepos ‘The Shawshank Redemption’, zit (weer) achter tralies. De Oscarwinnaar heeft evenwel niets mispeuterd; hij geeft acteerlessen aan gedetineerden.

Negen jaar na zijn stervertolking van de doortrapte bankier Andy Dufresne, een onschuldige echtgenoot die ten onrechte veroordeeld wordt voor de moord op z’n overspelige vrouw en in de Shawshank-gevangenis terechtkomt, zit Robbins opnieuw in de cel. De 55-jarige acteur en filmproducent, die een Oscar won voor zijn bijrol in Mystic River (2003), hoeft de gevangenismuren deze keer wel niet via een spectaculaire ontsnapping te verlaten.

Robbins geeft namelijk acteerlessen aan gedetineerden van een Californische gevangenis – waar zowel drugbezitters als moordenaars hun straf uitzitten. Het initiatief gaat uit van ‘The Actors’ Gang’, een theatergezelschap dat Robbins in 1981 oprichtte met een groepje bevriende acteurs.

Naar eigen zeggen voelde Robbins zich verwant met het gevangenisleven na de opnames van ‘The Shawshank Redemption’, waarvoor hij bij wijze van voorbeiding op z’n rol een tijdje in de cel verbleef. Negen jaar na datum voelt Robbins opnieuw de drang om de gevangenismuren op te zoeken. “De acteerlessen creëren een momentum waarin de gedetineerden eventjes uit de bittere realiteit kunnen ontsnappen door nieuwe emoties en hun eigen fantasie te verkennen”, aldus Robbins.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content